Terug naar Home

terug naar overzicht

Onder water

24 March 2015

Deel dit bericht via:

 

Onderwater in een Zuid Hollandse beek!

Sinds een paar maanden werk ik regelmatig samen met een onderwaterfotograaf, Cor Kuyvenhoven. We proberen ons fotografisch werk enigszins op elkaar aan te passen en richten ons als we samenwerken vooral op natuur net onder en boven water.

De eerste echte sessie waarin we samen fotografeerden was onlangs op een ijzige maartse zaterdag in een duingebied bij Wassenaar. Twee mannen met veel aandacht voor het duinbeekje daar, een met een imposante diepzeecamera en een met een vreemde zak (van Ewa Marine) om de camera. Er omheen schotse hooglanders.

Voor beiden was het enigszins nieuw, zo fotograferen. Heel primitief, eigenlijk. Het is heel moeilijk te weten wat je fotografeert omdat door de zoeker of op het camerascherm kijken bijna niet mogelijk is. Toch probeer je te voorspellen wat er in beeld gaat komen. Het blijft een beetje gokken, maar dat is wel vaker met natuurfotografie. Het was absoluut leuk om te doen.

Wat vooral opviel, was het enorme verschil in foto’s die we maakten! Wonderlijk, als ik er niet bij was geweest had ik niet geloofd dat we op het zelfde moment op de zelfde plek waren geweest. Waar mijn foto’s vooral abstract en dromerig zijn, heeft Cor vooral het verschil en overeenkomst tussen boven en onderwater weergegeven.

Kijk maar eens

hier

voor het blog van Cor.